Dinsdag 8 november 2022 - HotITem, Amsterdam

Programma

TijdOnderwerpSprekers
12.00 - 13.15 uur

Ontvangst en welkom met, koffie, thee en broodjeslunch in de netwerkruimte.

13.15 - 13.30 uur

Algemene inleiding en toelichting op het thema van vandaag “In het oog van de storm: Never Waste a Good Crisis !” door de beide dagvoorzitters Antoinette Dijkhuizen en Piet Klop.

13.30 - 14.00 uur

Als je het blijft doen zoals je het altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg

Accountants, administratieve medewerkers, financial of business controllers; ze zijn niet aan te slepen. De turbulentie in de externe omgeving veroorzaakt meer behoefte aan analyse, aan meer “what if” en verantwoording. Maar of dat nu de echte krapte veroorzaakt? Jan de Kroon zal in zijn presentatie dit vanuit een breder perspectief benaderen en je meenemen in de mogelijke oplossingsrichting.

14.00 - 14.30 uur

Het grote accountantskantoor en de huidige uitdagingen.

14.30 - 15.00 uur

De belangrijkste inzichten en strategische prioriteiten en uitdagingen van de accountants

Sinds 1 januari 2022 houdt de AFM direct toezicht op 250 accountantsorganisaties met een reguliere vergunning. Om nader kennis te maken, ging de Autoriteit Financiële Markten op bezoek bij circa 60 accountantsorganisaties met een reguliere vergunning. Zij gaven inzicht in hun strategische prioriteiten en uitdagingen.

15.00 - 15.30 uur netwerkpauze

In de fraaie netwerkruimte met een mooi uitzicht over het IJ kunt u genieten van koffie, thee en niet-alcoholische drankjes.

15.30 - 16.00 uur

Continuous Auditing – samen de perfecte storm doorstaan

Technologie heeft een steeds grotere impact op de wijze waarop wij ons werk doen. Of dat nu is het uitvoeren van de audit, de maandelijkse controle of het houden van toezicht. Zeker nu in deze turbulente tijd is het zaak om voorbereid te zijn op de perfect storm die zeker komen gaat. De volgende onderwerpen zullen in samenhang behandeld worden:

  • Continuous Auditing – geen droom maar praktijk
  • Het belang van samenwerking in het financiële ecosysteem
  • De rol en betekenis van de toezichthouder
  • Gevalideerde data als onmisbare voorwaarde voor het toekomstige succes.

In deze presentatie gaan Antoinette Dijkhuizen en Wim Verweij in op deze onderwerpen en zal hij/zij de vertaling maken naar de dagelijkse praktijk. Wat zijn ontwikkelingen om rekening mee te houden? Maar ook, welke kansen liggen er om het samen nog beter te gaan doen?

16.00 - 16.15 uur

Niels van Nieuw Amerongen verzorgt de introductie bij het debat “Audit kwaliteit anno 2025”.

16.15 - 17.15 uur

Het interactieve debat over de kwaliteit van de audit anno 2025 staat wordt gevoerd tussen een vijftal experts met verschillende achtergronden en staat onder leiding van de twee dagvoorzitters. Het spreekt voor zich dat de aanwezigen zich ook kunnen later horen bij dit debat.

Vanaf 17.15 uur

Netwerkborrel met hapjes in de netwerkruimte.

Vanaf 18.30 uur diner voor genodigden